vineri, septembrie 12, 2008

Little Miss Sunshine


Filmul mi-a adus aminte de American Beauty din punct de vedere al mesajului, doar ca nu e la fel de profund. E o analiza a cliseelor americane, asadar a visului american in diversele lui forme si de aici asemanarea cu celalalt. Doar ca 'Little Miss Sunshine' e 'inocent'.

Atunci cand am vazut descrierea nu am crezut ca o sa imi placa sau ca o sa fie ceva care sa imi atraga in mod deosebit atentia, insa trebuie sa recunosc ca m-a surprins. Defapt banuiesc ca daca nu ar fi trebuit sa il analizez din punct de vedere al cliseelor, probabil l-as fi vazut un pic altfel si as fi pierdut multe. Deci pana la urma concluzia e ca e un film care trebuie vazut in mod constient.

Ca idee de plot, o familie incearca sa isi duca fetita de 6 ani la un concurs de frumusete trecand prin tot felul de peripetii. In afara de mama, tata(care e self-coach), Olive (fetita) si adolescentul revoltat care a despus un juramant de tacere pentru a putea ajunge pilot, la drum pariticipa si bunicul si unchiul (savant gay, a incercat sa se sinucida din cauza unui tip). Mai mult nu cred ca e cazul sa spun.

P.S Sarind putin de la subiect: marti reincepe House!

Un comentariu:

Horea Sibișteanu spunea...

mi-a placut la nebunie filmul ala. apopos, stii ceva de raluca (zuzu)?