joi, septembrie 25, 2008

Orasul lui Bacovia si ploaia

Da, nu am mai scris. Nu, nu am fost asa ocupata. Pur si simplu am luat o pauza de... hai sa ii zicem adaptare. Scriam mai demult ca vreau sa fie frig si nu numai ca s-a facut frig, s-a facut mai frig decat ma asteptam sau decat mi-am dorit, insa nu imi permit sa ma plang. E asa cum trebuie sa fie in septembrie. Anul asta a fost asa cum trebuie sa fie.

Partea pe care nu mi-am dorit-o neaparat e sa nu fie aproape deloc soare sau sa ploua asa mult. Insa perioada de carat umbrela in ghiozdan (mai mult degeaba) m-a facut sa realizez ca orasul e mai frumos cand ploua sau cand sunt nori pe cer. Atunci ii vezi zambetul lui adevarat, putin trist, dar atunci si doar atunci vezi orasul pe care soarele il face sa isi stranga ochii pana la lacrimi si sa zambeasca fortat. Orasul lui Bacovia e orasul ploii si a norilor, iar daca pana acum nu mi-a placut ca e micut, fara prea multa istorie si gri, acum am vazut ca e frumos. Griul e o culoare 'adevarata' pentru ca daca albul inseamna bine si negru rau, combinandu-le vezi realitatea.

Si cate lucruri sunt care au vrut initial sa fie spuse aici dar care s-au razgandit sau s-au saturat sa stea la coada...

Ah, Parcul Catedralei (ca asa inteleg ca se cheama) a fost o idee buna si mereu uit ce vreau sa scriu asa ca ajung sa spun propozitii ca cea atenrioara. Sau nu. Ca prima din fraza de la inceputul paragrafului.

sâmbătă, septembrie 13, 2008

E frig

E racoare. Si mai e azi si maine si incepe. Scoala. Liceul. Dupa ce vara asta am trecut de la frica la entuziasm, de la bucurie la tristete, acum ce simt a amortit. Am amortit. Acum stiu ca mai e azi si maine si ii am pe Tori si pe Coldplay pe peretii de langa birou. Acum pot folosi candela cu uleiul care miroase a flori pentru ca e frig. Asa ca miroase a flori. Ploua si imi place ca ploua.

Am amortit in fericire. Si ma simt bine.

Si Tori spune: 'even the rain is sharp like today as you shock me sane'

vineri, septembrie 12, 2008

Little Miss Sunshine


Filmul mi-a adus aminte de American Beauty din punct de vedere al mesajului, doar ca nu e la fel de profund. E o analiza a cliseelor americane, asadar a visului american in diversele lui forme si de aici asemanarea cu celalalt. Doar ca 'Little Miss Sunshine' e 'inocent'.

Atunci cand am vazut descrierea nu am crezut ca o sa imi placa sau ca o sa fie ceva care sa imi atraga in mod deosebit atentia, insa trebuie sa recunosc ca m-a surprins. Defapt banuiesc ca daca nu ar fi trebuit sa il analizez din punct de vedere al cliseelor, probabil l-as fi vazut un pic altfel si as fi pierdut multe. Deci pana la urma concluzia e ca e un film care trebuie vazut in mod constient.

Ca idee de plot, o familie incearca sa isi duca fetita de 6 ani la un concurs de frumusete trecand prin tot felul de peripetii. In afara de mama, tata(care e self-coach), Olive (fetita) si adolescentul revoltat care a despus un juramant de tacere pentru a putea ajunge pilot, la drum pariticipa si bunicul si unchiul (savant gay, a incercat sa se sinucida din cauza unui tip). Mai mult nu cred ca e cazul sa spun.

P.S Sarind putin de la subiect: marti reincepe House!

marți, septembrie 09, 2008

Because the ability to dream sets you free

Click

...si din cand in cand descopar proiecte de genul asta care imi aduc aminte ce fericit esti cand totul are sens. Si zambesc. Si stiu ca e important ca zambesc.

duminică, septembrie 07, 2008

New Look

In sfarsit. Pentru ca am stat cu cel vechi de la inceputul blogului, asta inseamnand de undeva de prin decembrie anul trecut. Asadar azi mi-am dedicat ziua unui coltisor de net. (ok, not ALL of it; half of it) In orice caz o noua perioada se cerea marcata printr-un nou look.

Si acum urmeaza Virginia Woolf, care merge incredibil de bine cu ceai negru. Si apoi probabil un eseu. Sau doua.

Ah, oare am spus ca vreau sa fie frig? :D

sâmbătă, septembrie 06, 2008

De ce nu vine frigul?

Abia am asteptat septembrie pentru ca in mintea mea toamna e racoare. Toamna ploua si orasul e mai frumos ud. Toamna nu ar trebui sa arate asa. Poate ca intr-adevar astept eu sa se shimbe prea multe deodata, dar azi doua vanzatoare spuneau ca s-au anuntat 30 de grade in noiembrie. Ar fi ingrozitor.

Mi-e asa dor sa imi fie frig, sa imi inghete nasul si sa port haine groase. Yahoo Weather (care nu greseste foarte des -e testat timp de vreo 2 ani) spune de pe desktop ca marti vor fi 24. Pana atunci peste 30.

Da. Asta e un post complet inutil. Si totusi vreau sa vina frigul.